2015 Boat Show – beszámoló

 Az idei Budapest Boat Show kiállítói, köztük a Bavaria Magyarország, minden szempontból elégedetten gondolnak vissza a rendezvényen való részvételre.

Lange Péter: „Jövőre veletek ugyanitt”

Február 12-15. között, 24. alkalommal rendezték meg idén az immár hagyománnyá vált Budapest Boat Show-t, amely ezúttal hazánk legnagyobb szárazföldi kikötőjévé vált. A rendezvényen több mint 65 kiállító vett részt, akik nyolcvanöt hajót, mutattak be négy nap alatt. Természetesen nem hiányozhatott a kiállításról a Bavaria Magyarország sem, amely – immár szokás szerint – a rendezvény egyik legnagyobb standján várta az érdeklődőket. Lange Péter ügyvezető igazgató elmondta, minden szempontból rendkívül sikeres napokat hagytak maguk mögött, és a hatalmas érdeklődés miatt a cég március 15-ig meghosszabbította a kiállítás idejére meghirdetett akcióit.

– Látogatottság alapján értékelve a 24. Budapest Boat Show-t, az embernek néha az volt a benyomása, hogy immár nemcsak lovas, hanem hajós nemzet is a magyar…
Lange Péter: – Azért ez még talán túlzás, de szemmel látható a fejlődés. Az elmúlt évekhez képest sokkal több kiállító volt, akik végre megtöltötték a G pavilont, így a hajós szakmának nem volt szüksége úgynevezett „töltelék” kiállítók megjelenésére. És ami természetesen a számunkra a lehető legnagyobb öröm volt, hogy ezzel arányosan a látogatók száma is jelentősen megnőtt, ráadásul idén egyenletesen oszlott meg a tömeg, nem pedig kizárólag a hétvégén jöttek ki hozzánk.

– A mennyiségi növekedés minőségi növekedést is jelentett?
Lange Péter: – A több mint négyszáz négyzetméteres standunkon tizennégyen dolgoztunk nyitástól zárásig. A kiállítás négy napja alatt szerettük volna az érdeklődőkkel megismertetni mindent, amit kínálni tudunk a vitorlázás szerelmeseinek. Nagy örömünkre szolgált, hogy aki kijött a kiállításra, az sokkal több időt töltött el a pavilonban, mint régen, és ahelyett, hogy sietett volna haza, akár egy egész napot sem sajnált arra, hogy mindent megnézzen. Nem titok, volt olyan látogatónk, aki mind a négy napon kijött hozzánk, újra és újra megnézve a hajóinkat.

– Mit és milyen sikerrel kínáltak a látogatók számára a kiállítás négy napja alatt?
Lange Péter: – A bemutatott két nagy vitorlásunk, a Bavaria 33 EASY és a Cruiser 37, valamint a 250 lóerős Suzuki motorral ellátott Joker Clubman 24-es RIB hajó mellett a cég által nyújtott valamennyi szolgáltatásunkról képet kaphatott az, aki megállt és nézelődött nálunk. Külön erre az alkalomra kidolgozott akcióink – a vitorlásaink és az idei kikötőhely bérleti díjából az új bérlők részére húsz százalékos kedvezményt kínáltunk – viszont annyira népszerűek voltak, hogy ennek idejét meghosszabbítottuk, és egészen március 15-ig ugyanezen az áron tudjuk biztosítani, hogy mindenki meghozhassa a döntését.

– Ezek szerint üzletileg is megérte az idei Budapest Boat Show?
Lange Péter: – Hogy üzletileg megérte-e számunkra a részvétel, az majd év közben kiderül. Az viszont egészen biztos, hogy számos kikötőhelyet sikerült értékesítenünk a balatonlellei BL Bavaria Yachtclubban, valamint valamennyi versenyünkre már minden bérelhető hajónkra kitehetjük a foglalt táblát. Több komoly tárgyaláson is túl vagyunk, és nagy örömünkre többen már a lellei kikötőbe is lejöttek hozzánk a kiállítás óta, hogy tájékozódjanak új és használt hajók vásárlása felől. Több megkeresés érkezett egyéb szolgáltatásainkra is: például a hajószállításra, vagy több klíma és orrsugár kormány beszerelését is sikerült véglegesítenünk már a kiállítás ideje alatt. Noha az értékelés nagy része még hátra van, de azt már most kijelenthetem, jövőre veletek ugyanitt találkozunk.

– Ön szerint miért voltak népszerűek a cég által kiállított hajók?
Lange Péter: – Az egyik legnagyobb siker a Bavaria 33 EASY kiállított hajónk volt, ami nettó 49.950 EUR-ért már megkapható, de ilyen áron, ilyen szintű hajót csak a Bavariánál lehet rendelni. A Cruiser 37-es hajó, ami a Budapest Boat Show-n a legnagyobb kiállított vitorláshajó volt, és hatalmas, világos belső tereivel rengeteg látogatót vonzott. A Joker pedig a nagyteljesítményű Suzuki motorjával is hódított. A sikerhez természetesen az is hozzájárult, hogy úgy helyeztük el mind a három hajót, hogy mindenki számára könnyen megközelíthető volt.

– Partnereik is elégedettek voltak?
Lange Péter: – Mi nem a mesékben, hanem a munkában hiszünk – és ezt a partnereink abszolút értékelik. Még a Daiki Sugiura, a Suzuki Marine európai igazgatója is elégedett volt a látottakkal, a Bavaria pedig tökéletesen megbízik bennünk.

(Forrás: B. Molnár László, sajtófőnök)