Haladó (alap)

Az itt látható tartalom haladó táblagépkezelésre vonatkoznak. Az oldal folyamatosan bővül, erről tud tájékozódni a következő számokból, amik mutatják a gyakorlatok/feladatok számait.

[0/2]

Egyszerű feladatok következnek.

[1.] Be kell gyakorolni az érintőképernyő használatát.

Ehhez nyissuk meg a térkép alkalmazást a táblagépen, és keressünk meg 5 várost a térképen. A kereséskor nem használhatjuk a kereső csíkot, nekünk kell tudni merre van az a város. Ekkor ujjunkat összehúzzuk (Távolítunk), akkor tudunk távolítani, széthúzáskor (Közelítünk).

Első város: Eger. Távolítsunk kb 4* (a továbbiakban T*4) majd ha látjuk a Balatont akkor kb Magyarországot is látjuk, ekkor induljunk el jobbra és K*3. Majd nézzük meg az egri várat és környékét.

Második város Szeged, ez Egerhez képest lejeb van, T*3 majd lejeb jövünk, célszerű úgy, hogy a keresett város legyen középen és K*3.

a továbbiakban hasonló eljárást használjunk, távolitok amíg látom az országot, majd oda megyek ahol van a következő város, helység, és ott közelitek addig, amíg el nem érem a kívánt állapotot.

Harmadik helyszín, az amerikai nagy tavak, ebből is az Erie tó. Ez észak Amerika jobb oldala, a jellegzetes 5 tó közül az egyik.

Negyedik helyszín, Titicaca tó, ez dél Amerikának a bal oldalán van középtájon.

Ötödik helyszín, Ausztrália ott is keressük meg a közepétől lejjebb az Eyre tavat.

ha ezek megvannak célszerű még pár saját kedvenc helyünk megkeresése a térképen.

[2.] Információkeresés

Hogyan tudok információt keresni az Erie és az Eyre tórol. Kíváncsi vagyok, hogy hol vannak, mekkorák, mennyi a víztömegük, és egyéb további adataira. Elindítom a chrone/firefox/safari alkalmazást, és ott a kereső sávba beírom, amire kíváncsi vagyok.

Ekkor a kereső nekem egy listát fog mutatni, ebből kell választani ami nekem tetszik, engem érdekel.