Egyszerű karbantartások a tableten.

Gyakran vagyunk kíváncsiak, hogy a telefonunkon/tabletünkon (a továbbiakban tabletként utalok a szövegben rá, de ugyanúgy vonatkoznak telefonra is, másik PCre is) hogyan végezhetünk el egyszerű karbantartásokat, leírok pár nagyon gyakori műveleteket. a leírtak Androidos tabletekre, telefonokra vonatkoznak, más operációs rendszereknél hasonló lehet a művelet.

Mennyi a szabad hely?

(Alkalmazások beállítások, majd a megjelenő menüben bal oldalt megkeressük a tárhely és memória ikont, majd rákattintunk.) Vagy a kedvenc fájlkezelő alkalmazással is meg tudjuk nézni. Ha úgy érezzük kevés a szabad hely a fájlokat másoljuk át egy másik gépre, és töröljük le innen őket.

Felesleges alkalmazások

Ha vannak olyan alkalmazások, amiket nem használunk, és úgy éreztük nem is fogjuk, akkor távolítsuk el őket a play áruházon keresztül. Kiválasztjuk az alkalmazást (rákeresünk) és a gombok közül az eltávolításra kattintunk.

Gyári adatok visszaállítása

Ritkán de előfordul, hogy telefonunkat vissza kell állítani a gyári beállításokba, ekkor minden fiók, kép, alkalmazás ami rajta van törlődni fog, és ugyanabban az állapotba kerül a tabletünk, mintha most vettük volna ki a dobozból. Ekkor a fontos adatokat másoljuk le róla (képek, videók, Dokumentumok, Telefonszámok) majd a lépés a következő: Beállítások, Biztonsági mentés és visszaállítás pont, gyári adatok visszaállítása.

EZT AKKOR HASZNÁLJUK, HA MINDENT SZERETNÉNK TÖRÖLNI A TELEFONRÓL/TABLETRŐL, A MŰVELET NEM VISSZAVONHATÓ! ÍGY KÖRÜLTEKINTŐEN HASZNÁLJUK!

Adatok lemásolása tabletről

Gyakran van arra szükség, hogy tabletről az adott képeket/videókat/egyéb fájlokat egy másik gépre is átvigyük. Erre szerencsére több lehetőség kínálkozik.

a, Elküldöm levélben magamnak, és egy másik gépen lementem az adott filét, vagy belemásolom a “drivom”-ra, és elküldök levélben egy hivatkozást a filéről, így ha valaki erre a hivatkozásra kattint meg tudja nyitni a filét.

b, Bluetoot kapcsolaton összekapcsolódok az adott telefonnal/tablettel/pc-vel, és oda átküldöm a kért fájlokat.

c, Hálózatra kapcsolódva hozzáadom a tabletomhoz a NAS (Hálózatra Csatolt Tároló) címét, és arra átmásolom a fájlkezelőben.

d, egy ftp szerverre feltöltöm a fájlokat, előtte a telefonomban beállítom a szerver címét. (Ritkán használjuk, de működik)

e, Pendriv-ot csatlakoztatok a tablethez, és fájlkezelőben átmásolom.

f, Átküldöm messengerben a fájlt.

3pont, fektetett v betű ikonra rákattintva az alábbi lehetőségek közül tudunk választani


Gyakorló táblázat letöltése itt