Lakberendezés

Tippek

Elcsépelsz szó, mindig halljuk a médiából,(újság, rádió, reklámok, internet, ELÉG, hogy mindenki nekünk mondja meg! MOST nem rábeszélni fogok, hanem leírom melyek azok a tippek, melyekkel:
MAGUNKNAK tudunk spórolni!

  • usb_lampaEsti hangulatfény otthonra. Régebben sokat gondolkodtam, hogy lehetne estére valamilyen kis fényt előállítani a szobában, mígnem kipróbáltam egy USB lámpát, melynek ára  5-800 Ft körül mozog. Meglepően jó fénnyel rendelkezett. Asztali PC-hez csatlakoztatva kikapcsolt állapotban is világított. így esténként ha fényre vágyom, csak megkeresem a lámpát, hozzá csatlakoztatom a géphez, és már világit is. Ha nincs asztali számítógépünk, akkor egy 220v-os USB adapterre lesz szükségünk, amivel a telefonokat is töltjük. De lehet van is ilyen.
  • discoElőbbi tippet folytatva ha egy diszkógömbre világítunk rá ( 2-3000 Ft között mozog az ára), akkor este a szoba falon csillagok, pöttyök jelennek meg. Ha kedven van madzagra is rákötöm és ha megpörgetem pár percig még mozognak is a pöttyök
  • Több lámpát csatlakoztatva a PC-hez, majd színes papírral betekerve  több színű fényt tudunk előállítani. Ez kisgyermekeknél ötletes hangulatvilágítás lehet.

 

  •  Térelválasztás szobákra.
  1. Legegyszerűbb ötlet térelválasztásra, ha függönyt alkalmazunk.
  2. Közepes megoldás, ha a tároló szekrénnyel oldjuk meg
  3. legpraktikusabb és leghosszabb időre a leválasztást gipszkartonnal tenném.
  4. használható még könyves polc, rekamié is.

 

  • Valaminek az abbahagyása, ha valamilyen káros szenvedélyemnek csökkenteni akarom a darabszámát, előbb kihagyom minden 8-7-6.. alkalmat. Ekkor az agyunk lassan megszokja, szervezetünk is lassan hozzászokik. Ekkor elmaradhatnak a nassolások, cigarettázás, alkohol, kártyafüggőség, és még sorolhatnám. (ez egy elmélet, mert minden az agyban dől el!)

 

  • hamarosan folytatjuk